Stage of leer/werkplek bouwkundig tekenaar

 

Als je collega van de verkoopafdeling aan komt lopen, weet je al hoe laat het is: hij komt een schets van een woning brengen. Je ontvangt hem met de spreekwoordelijke open armen. Elke schets is weer een nieuwe uitdaging. Jij ontwerpt de woning die de klant wil. Als je collega je de schets overhandigd wordt je enthousiast. Hiermee kan je aan de slag: over enkele uren ligt er een eerste opzet voor de werktekening.

Als (Junior) Bouwkundig Tekenaar ben je elke dag bezig met het maken van werktekeningen. Aan de hand van schetsen maak je werktekeningen van te bouwen woningen. Je ontwerpt de woningen van A tot Z en bent dus bij het hele bouwproces betrokken. Het gaat om massief houten woningen. Veelal worden die gebouwd in de Randstad, maar ook elders in het land. Met jouw verstand van materialen weet je precies de juiste tekeningen te maken. Met behulp van AutoCad of Revit produceer je de perfecte werktekening. Een andere taak is het aanvragen van bouwvergunningen.

Waar én met wie je dit doet? Bij Welstand Bouwgroep in Alblasserdam. Op het kantoor krijg je te maken met verschillende collega’s. Je werkt samen met bijvoorbeeld werkvoorbereiders, de projectleider of de constructeur. Je legt verantwoording van je werkzaamheden af aan het hoofd bedrijfsbureau. Samen met je collega’s ga je ervoor om de bouwprojecten tot een goede einde te brengen. Welstand Groep bouwt onder meer Micasa-woningen.

Ben jij de ambitieuze tekenaar met verantwoordelijkheidsgevoel die wij zoeken? Twijfel dan niet en solliciteer op deze mooie baan. Bel of mail even naar Arne, 078-6919 835 of a.deraad@welstand.org.

Jij hebt het:

-          Mbo of hbo werk- en denkniveau;

-          Bezig met een opleiding Bouwkunde of aanverwant;

-          Ervaring met AutoCad en/of Revit is een pré;

-          Een flexibele instelling. Als je bijvoorbeeld naar de tandarts moet is daar ruimte voor, daarentegen wordt er van je verwacht dat jij ook beschikbaar bent als het werk daar om vraagt. Je draait je hand niet om voor een uurtje meer of minder.

Jij verdiend het:

Je krijgt direct een vast dienstverband bij Welstand Bouwgroep. Natuurlijk krijg je een passend salaris. Het is een klein, maar groeiend bedrijf met korte lijnen en een open cultuur. De medewerkers ‘zeggen wat ze denken’ en ‘alles is bespreekbaar’. Op de werkvloer is, als er serieus gewerkt wordt, tijd voor een praatje en gezelligheid. Bovendien kom je je collega’s op kantoor geregeld tegen, of het nu de directeur, een werkvoorbereider of iemand van de administratie. Op vrijdagmiddag is er een borrel en af en toe is er een bedrijfsuitje. Zo zijn de collega’s bijvoorbeeld met elkaar gaan zeevissen. 

 

Zie ook ons overige vacatures op deze pagina.