Het bouwproces

Korte bouwtermijn van 5 maanden

MiCasa bouwt bijzonder snel. Een nauwkeurige planning, vlotte coördinatie en een snelle opvolging zorgen ervoor dat het volledige bouwproces, van de montage van de houten structuur tot en met het overhandigen van de sleutel, slechts vijf maanden duurt. Bij het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst start MiCasa het dossier en kan de montage van de woning ingepland worden. Wanneer de bouwvergunning en de financiering rond zijn, kunnen de bouwwerkzaamheden en de fabricage van start gaan.

 Topkwaliteit is de doelstelling

Voor een goede akoestische isolatie tussen de verdiepingen wordt er een vloeropbouw in meerdere lagen geplaatst. Op de verdiepingsvloer wordt er eerst een 10mm dikke geluidsisolatie aangebracht. Na het plaatsen van alle leidingen wordt er een uitvulling aangebracht. Vervolgens wordt er 5 cm gewapende zandcementvloer geplaatst waarop dan de afwerking naar keuze wordt aangebracht. 

Naast het gebruik van de gelamineerde balken en de beste isolatietechnieken, zijn er verschillende materialen en uitvoeringstechnieken die er toe bijdragen dat de MiCasa-woningen echte topkwaliteit zijn.

Om winddichtheid te bekomen wordt er extra aandacht besteed aan de plaatsing van alle isolaties. Niettegenstaande de spouwisolatie met tand en groef is, worden de lassen ervan met speciale isolatietape extra afgekleefd. 

Alle leidingen worden verwerkt in de gelamineerde balken, ook in de buitenmuren. Het isolatiemateriaal kan daardoor doorlopend worden aangebracht. Dit garandeert een hoge graad van winddichtheid.

Ook de aansluiting met de begane grondvloer en de fundering is goed over nagedacht zodat er geen energieverliezen zijn en geen zetting kan optreden. Aan de buitenkant wordt er op het keperwerk van de eerste spouwisolatie een plaat verticaal geplaatst die toelaat dat de spouwisolatie kan geplaatst worden tot het niveau van de vloerisolatie. Aan de fundering wordt een goede waterkering geplaatst om de woning volledig af te dichten tegen waterinfiltratie van buitenaf.